dakwerken maras WIT

Dakwerken

Dakpannen & natuur- of kunstleien als dakbedekking

Moet er een nieuw hellend dak aangelegd worden of wil u uw oude dakconstructie laten renoveren? Dan heeft u als dakbedekking de keuze uit dakpannen en natuur– of kunstleien die in allerlei kleuren en afwerkingsvormen verkrijgbaar zijn. Onze natuurleien halen we uit Spanje en bestaan uit onvervalste leisteen. De kunstleien waarmee we te werk gaan, worden op basis van vezelcement vervaardigd.

dakkapel hout
dakkapel

Maak uw leiendak af met dakgoten & isolatie

Naast daken aanleggen en isolatie volgens de huidige regelgeving aanbrengen, kunnen we dakgoten (bv. hanggoten) en afvoerbuizen uit zink of koper installeren. Om die te laten onderhouden, kan u na afloop nog steeds een beroep op onze dienstverlening doen. Heeft u liever geen leien als dakbedekking, dan kan u voor sidings of een dak uit zink gaan.

Een zinken dak in staande naad

Staande naad is een techniek die voor hellende én platte daken geschikt is, meer bepaald voor een zinken dak. Daarbij profileren en felsen we zinken banen, wat betekent dat we de het plaatmateriaal op maat plooien en vastslaan. Daken uit zink voorzien we eveneens van isolatie.

Zink gaat jarenlang mee en de geribbelde structuur van de banen zorgt voor een mooie en moderne uitstraling. Wil u meer over onze daken uit zink te weten komen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Ook voor een plat dak en/of bijbehorende dakgoten uit zink of koper kan u bij ons terecht.

dakkapellen aanleggen
gevelbekleding rockpanel

Dakkapellen plaatsen & isoleren

Wie zijn of haar zolderruimte ten volle wil benutten, kan voor een dakkapel gaan. Dat klinkt als een uitgelezen opdracht voor Dakwerken Maras. Onze onderhoudsvriendelijke dakkapellen maken we op maat uit hout. De buitenzijde bekleden we met leien, Rockpanel of sidings naar wens.

De zijkanten en voorkant van uw dakkapel isoleren we plichtsgetrouw volgens de recentste wetgeving. We raden u aan om bij uw gemeente na te gaan of u een vergunning nodig heeft om een dergelijke constructie te laten bouwen. Benieuwd naar de diverse opties voor uw dak? Laat ons dan zeker iets weten.

Platte daken met roofing

Mocht u uw pand liever van een platte dan een hellende dakconstructie willen laten voorzien, dan kan u daarvoor bij Dakwerken Maras aankloppen. We plaatsen platte daken met roofing en kunnen daarbij de volgende onderdelen voorzien:

Om natuurlijk licht in uw binnenruimte toe te laten, kunnen we bovendien lichtkoepels in uw dak installeren. Als u meer over onze werkwijze wil weten, kan u ons heel eenvoudig een seintje geven.

dakwerken roofing
leien dak velux

Dakvensters van VELUX & lichtkoepels van Skylux

Wil u optimaal van zonlicht in uw ruimtes kunnen genieten? Ga dan voor een dakraam van VELUX als u een hellend dak heeft. Kantel- of uitzetramen kunnen we voorzien van:

Voor platte daken kan u een lichtkoepel van VELUX of Skylux kiezen. Om meer informatie over de verschillende materialen in te winnen, kan u ons gerust aanspreken.

Interesse in een dakkapel?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!

Bespaar op energiekosten dankzij dakisolatie

Als u op energiekosten wil besparen en zodoende uw steentje aan het milieu wil bijdragen, is het verstandig om in dakisolatie te investeren. Wij zijn erkende plaatsers als het op isolatie aankomt en maken er een punt van om u grondig in te lichten over de premies die u kan aanvragen. Hieronder vindt u:

Om meer te weten over de isolatiematerialen die we gebruiken, kan u ons filmpje bekijken.

dakwerken dakrenovatie
leien daken laten leggen

Verbouwpremie aanvragen

Sinds kort kan u ook de Mijn VerbouwPremie aanvragen als u uw pand isoleert. Die combineert de oude energie– en renovatiepremies van Fluvius. Hoeveel uw premie precies bedraagt, is afhankelijk van wat u laat isoleren en binnen welke inkomenscategorie uw loon past.

Zelfs als u vóór oktober 2022 al isolatie liet plaatsen, kan u onder bepaalde voorwaarden alsnog voor de Mijn VerbouwPremie in aanmerking komen. Bij vragen over hoe u een (verbouw)premie kan aanvragen, kan u ons altijd een bericht sturen.